torstai 7. huhtikuuta 2016

VESILEIKKUU JA LEIKKUUVALMISTIEDOSTO

Saimme projektiksi tehdä vanereista vesileikkuumenetelmällä tilanjakajia, joiden aiheeksi annettiin Flora & Fauna (Kukka/Kasvi/Eläin). Selasimme tiimimme kanssa erilaisia versioita ja päädyimme tekemään itse juuri sellaiset kuin halusimme. Itse tein pupun, jolla on perhonen nokassa. 



 Ensin piirretään kappaleet, joista halutaan muodostaa leikattava esine. Lopuksi vedetään mustalla nuolella kaikki aktiiviseksi > window > pathfinder > unite. Jos kappaleessa on reikiä ne voidaan leikata pois > window > pathfinder > minus front. Tallenna tiedosto sekä AI-muotoon että DWG-muotoon > file > export > DWG > JPEG. Näin tiedosto on leikkuuvalmis.

Vesileikkaus on erinomainen leikkausmenetelmä melkein minkä tahansa materiaalin leikkaukseen. Menetelmällä voi leikata paksuakin teräslevyä tai betonia. Vesileikkaus on mekaaninen työstöprosessi, jossa korkeapaineinen vesisuihku irrottaa materiaalia työstettävästä kappaleesta ja huuhtelee sen pois. Veden seassa on erittäin hienoa hiekkaa. Pehmeitä materiaaleja leikattaessa hiekkaa ei tarvitse käyttää. Menetelmän etuja ovat: mahdollisuus leikata monimutkaisiakin muotoja, vähäinen luonnon saastuttaminen, menetelmä ei aiheuta lämpenemistä eikä karkenemista leikattavassa kohteessa ja jättää helposti hitsattavan pinnan metallileikkeisiin.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti