maanantai 18. tammikuuta 2016

Ensimmäinen työssäoppiminen

Olin työssäoppimassa yhdeksän viikkoa Salon K-Citymarketissa vapaa-ajan osastolla.
Ensimmäinen työssäoppimispäivä alkoi sopivien työvaatteiden valitsemisella. Heti pääsi hommiin ja päivään kuului perehdyttämistä ja paljon uutta opittavaa.
Osastolla myydään tuotteita kodinkoneista leluihin ja urheiluvälineisiin: toimistotarvikkeita, kirjoja, askarteluvälineitä, kodinelektroniikkaa kuten imureita ja kahvinkeittimiä, pölypusseja, ompelukoneita, paristoja, erilaisia pelikonsoleja ja pelejä, musiikkia, elokuvia, tabletteja ja puhelimia, tietokoneita ja tulostimia, leluja ja lautapelejä, jumppamattoja, painoja, luistimia ja jääkiekkovälineitä, polkupyöräntarvikkeita ja erilaisia kausittain vaihtuvia tuotteita kuten polkupyöriä, potkulautoja, kalastustarvikkeita, lumikolia, suksia, pulkkia ja rattikelkkoja. Osaston tuotteisiin kuuluu myös erilaiset autotarvikkeet kuten lasinpesunesteet ja lukkosulat, jotka sijaitsevat massoissa pitkin myymälää sekä yhdessä hyllyvälissä myymälän keskellä. Heijastimia löytyy sisäänkäyntien läheisyydestä.

Kahvinkeittimien järjestelyä.

Vaihdoin joululiperit kaikkiin hintajulisteisiin.

Tarrojen liimailua kaupanpäällistuotteisiin.

Massan ympärille kiinnitin pahvin niittikoneen avulla.

Barbie-displayn kokoamista.

Valmis Barbie-display!

Valmis Hedberg-display!

Toimistotarvikkeet ovat lähes kaikki selkeästi yhdellä seinällä. Seinältä löytyy mm. piirrustuspaperia, vihkoja, kyniä ja kumeja, teippejä, muovitaskuja, kirjekuoria, liimapuikkoja... Niiden yhteydessä myydään mm. värityskirjoja, kalentereita ja kirjoja. Kirjoja löytyy vaihtelevasti myös massapöydästä. Askarteluvälineitä löytyy kahdelta seinältä sekä vaihtelevasti massasta ja muutamalta käytävätelineeltä sekä yhdestä päädystä seinän yhteydessä.

Paristoja sekä erilaisia tasku- ja otsalamppuja on esillä kahdessa paikassa. Toinen paikka on ihan asiakaspalvelupisteen (info) vieressä tolpalla. Lisäksi paristoja löytyy elokuvien lähettyviltä päädystä.

Imureita löytyy infon viereiseltä seinältä sekä vaihtelevasti massasta. Pölypussit ovat esillä imuriseinän päädyssä, josta löytyy myös silitysraudat. Imureita vastapäätä löytyy mm. sähköhammasharjat, partakoneet, epilaattorit, hiustenkuivaimet ja -kihartimet. Seuraavasta välistä löytyy erilaisia koneita keittiöön, kuten tehosekoittimia, sähkövatkaimia, mikrot ja vedenkeittimet. Vierestä löytyy jääkaapit ja pyykinpesukoneet. Välittömästä läheisyydestä viereiseltä seinältä löytyy kahvinkeittimet sekä erilaiset oheistarvikkeet. Tabletit ja puhelimet sekä tietokoneet ja tulostimet löytyvät alueen keskeltä ennen pelejä ja elokuvia, joiden yhteydessä on myös musiikkia.

Seuraavalta alueelta löytyy lasten lelut ja lautapelit. Niiden läheisyydestä löytyy myös luistimet, jääkiekkovälineet ja polkupyörätarvikkeet sekä kausittain vaihtuvat tuotteet kuten pulkat, sukset ja kalastusvälineet. Tuotteet ovat esillä seinillä piikeissä ja hyllyillä sekä massapöydissä.Tässä valmis urheilupääty! Rullakossa oli tuotteet, jotka oli tarkoitus laittaa hyllynpäätyyn esille. Sain rakentaa päädyn alusta loppuun asti itsenäisesti.


Tässä valmista suksiseinää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti